Σημεία οξυγόνου

Artemida1403_TakisAnt (004) (640x480)

Σημεία, μέρη που πας για να ξαναβρείς ανάσα και μυρωδιά. Όταν νιώθεις ξένος μέσα στη ζωή σου και άγνωστος ανάμεσα στους ανθρώπους σου. Νευρικός και μίζερος μέσα στην καθημερινότητα. Τα συναισθήματα μπλοκάρουν στο στήθος. Σημεία παλιά, έχεις πάει πολλές φορές, εδώ και χρόνια.
Πήγαινες εκεί και παιδί. Για να ξεφύγεις πάλι. Να χαζέψεις τη θάλασσα και τα καράβια. Ξαναβλέπεις μετά από λίγο έναν πιτσιρικά αδέξιο, καθισμένο στα βράχια. Κάτι σου θυμίζει.. Βλέπεις φίλους με τα ποδήλατα, την αλάνα που παίζεις μπάλα. Όλα καλά, όλα εδώ και πάλι.
Θα γυρίσεις σπίτι το βράδυ για να φας καρπούζι, ο παππούς και η γιαγιά στην ίδια πάντα θέση. Θα μυρίζει φιδάκι και γιασεμί, η τηλεόραση θα παίζει ελληνικό κινηματογράφο.

Πίσω πάλι στο τώρα. Τώρα, θάλασσα και η ζωή. Όσους άφησες, όσοι σε άφησαν και πολλά πρέπει. Πώς φορτώθηκες τόσα πρέπει; Σε νοιάζουν οι άλλοι πιο πολύ απ’ότι σε νοιάζει για σένα.
Υπάρχουν όμως πάντα τα σημεία που ξαναβρίσκεις την ανάσα σου. Σημεία που επιστρέφει η όσφρησή σου και μπορείς πάλι να μυρίσεις την θάλασσα, το χώμα, τα ξερά χόρτα. Υπάρχουν και άλλα σημεία ανάσας, τα τραγούδια, οι μυρωδιές και οι άνθρωποι. Υπάρχει το τώρα που θα το παλέψεις.
Υπάρχει η συγκατοίκηση με τον πιτσιρικά που κάθεται στα βράχια.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under κείμενα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s